Крумовградски ученици станаха еко-приключенци Създадоха зелен кът в класната си стая

Нов живот

Учениците от VIа клас от СУ “Васил Левски“ станаха членове на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и получават информация за всички проекти, реализирани от Дружеството. В началото на месец септември те получиха покана за участие в проект „Еко-приключенци“. Целта му е да потопи децата в чудния природен свят около тях, да опознаят различните видове птици, техните местообитания и къде те се срещат в община Крумовград.

През цялата учебна година вниманието ще е насочено върху различни теми, свързани с емблематични видове и техните местообитания, които ще се разглеждат в рамките на месец. Всяка тема съдържа 5 вида занимания, които могат да се проведат в класната стая, на двора, по време на кратка екскурзия или да се направят у дома. Отбелязани са различни празници и поводи, от които учиниците да черпят вдъхновение.

Образователната програма се осъществява от БДЗП и Red Paper Plane чрез проект „Зеленият пояс на Югоизточна Бълагрия“, финансиран от Програмата за застрашени ландшафти (ELP), която се управлява от Природозащитната инициативата на Кеймбридж – сътрудничество между Университета на Кеймбридж и водещи международни организации, фокусирани в опазване на биоразнообразието. Университетът и Програмата за застрашени ландшафти се подкрепят от Аркадиа (Arcadia) – благотворителен фонд на Питър Болдуин и Лизбет-Раузинг.
На 20 ноември 2023 г. се проведоха дейности в класната стая на тема „Зелен кът в класната стая“ с учениците от VIа клас. Те сами засадиха цветя в саксии, за които ще полагат грижи.

Снимки: Ваня Иванова

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *