Община Кърджали кандидатства по програма на Министерството на младежта и спорта за изграждане на спортен комплекс в кв. „Възрожденци”

С пълно единодушие Общинският съвет в Кърджали даде съгласие общината да кандидатстване с проектно предложение „Изграждане на многофункционална спортна площадка в   ж.к. „Възрожденци“ по Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти към Министерство на младежта и спорта.

Теренът отреден за изграждане на спортния комплекс ще бъде разположен на площ от 2818 квадратни метра и се намира пред 56-ти блок на кв. „Възрожденци”.

Проектното предложение, което бе представено пред общинските съветници от кмета Ерол Мюмюн,  предвижда изграждане на Многофункционална спортна площадка, която включва площадки за футбол, баскетбол и волейбол с ограда. Предвижда се обособяване на футболно игрище с размери 20/40м и пътека до оградата, баскетболно игрище с размери 28/15м, комбинирано с волейболно игрище с преносима мрежа с размери 9/18 и пътеки до оградата, с изкуствена настилка,спортни съоръжения, както и ограда на площадката и осветление.

Спортната площадка ще бъде с обществен достъп за жителите на гр. Кърджали и спортните клубове, предоставящ възможности за пълноценен и здравословен начин на живот. Ползването на спортната площадка ще бъде безплатно.

„Реализирането на проекта ще разреши много важен проблем за жителите на ж.к. Възрожденци, които са 2/3 от населението на гр. Кърджали, предимно млади семейства с деца, и където няма нито една спортна зала или площадка. Също така спортните клубове по футбол, баскетбол и волейбол ще имат възможност да провеждат спортно – тренировъчна дейност на изградената спортна площадка”, мотивира предложението кметът Ерол Мюмюн.

Предвижда се изпълнението на проекта да се извърши в рамките на 6 месеца. Стойността  на  проекта  е в  размер  на 529 361,97 лв., като 50% е само участие на кандидата в размер на 264 681,00 лв. Крайният срок за подаване на проектните предложения е 30.11.2023 г. в Министерство на младежта и спорта.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *