Кметът на Кърджали ускорява проекта за видеонаблюдение, обеща пред областния управител Ерол Мюмюн и Никола Чанев планират регулярни срещи помежду си

Нов живот

Областният управител Никола Чанев посрещна в кабинета си новия кмет на Кърджали Ерол Мюмюн. На първата си среща двамата обсъдиха в оперативен порядък проблемите, които стоят за решаване пред местната власт в навечерието на зимата и взаимодействието с държавната администрация.

Въпреки, че снегът ни подмина, занапред трябва да сме максимално бдителни в името на здравето и сигурността на гражданите, категорични бяха Чанев и Мюмюн.

Областният управител изрази задоволство от първите стъпки на новоизбрания кмет, а именно: проектната готовност за изграждане на спортна площадка в кв. „Възрожденци“ и разтрогването на неизгодния договор с фирма „Иновия“ за поддръжка на зелените площи.

Кметът пое ангажимент в най-скоро време да бъдат поставени мантинели на ул. „Осми март“, която бе основно ремонтирана преди 4 години, а недовършеният Информационен център на общината да бъде включен в капиталовата програма за следващата година и въведен в експлоатация.

В хода на срещата бяха обсъдени и други ключови за града теми като сметосъбирането, снегопочистването на кварталите, видеонаблюдението на парковете, стопанисването на плувните басейни, коледната благотворителност и др.

Кметът и областният управител се договориха да провеждат регулярни срещи и да работят в синхрон с инструментариума на местната и държавната власт за благоустрояването на Кърджали и качеството на живот във всички населени места на общината.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *