Ятаган в гърба: 370 турски танка отиват в украиската армия срещу руснаците, в Кремъл скърцат със зъби Ердоган отново отсвири Путин...

Получава се бронирана армада от над 1000 танка, която несъмнено ще се отрази благоприятно на боеспособността на украинската армия, коментират новината експерти.

Информацията предизвика мълниеносна реакция в проправителствените руски медии, които заподозряха таен заговор на Лондон с Анкара срещу Москва. Появиха се и коментари, че Владимир Путин не бил силно нервиран от факта, че турският президент Ердоган зад гърба му въоръжава украинците и влиза в сговор с Лондон и Вашингтон. Путин бил гневен и заради това, че тайните служби на Кремъл с голямо закъснение научили за договорката за танковете и Лавров е изглеждал жалък (наистина така изглеждаше…) на срещата на ОССЕ, заплашвайки Молдова, която била на прага да се превърне във втора Украйна, без да знае, че през това време Турция забива ятаган в гърба  на уж приятелска Русия.
Танковете М48 и М60 са модернизирани няколко пъти, като за последно са били подсилени и преоборудвани с нов клас оръжия и оръдия от израелска военна компания Israel Military Industries.

Припомняме, че още през втората половина на 2022 г. Турската компания, производител на безпилотни летателни апарати „Байкар“ реши да подари на Украйна дроновете „Байрактар“. Парите за тяхното закупуване от дарителска кампания в подкрепа на украинската армия, но от „Байкар“ отказаха да приемат събраната сума. От компанията настояха набраните средства в рамките на кампанията да бъдат предоставени на украинската армия и за украински деца. Това бе поредното дарение на турския производител за Киев. Информацията, че президента Ердоган е знаел предварително за предоставените безвъзмездно турски дронове за Киев вбеси руското ръководство, което реагира остро срещу даренията. На среща с Путин обаче Ердоган заяви, че никой не може да казва на Анкара какво да прави и какво не.

Освен това Турция остро предупреди Русия да спре със заплахите по отношение на корабоплаването в Черно море, защото може да се стигне до челен сблъсък, в който Москва щяла да претърпи тотален провал.

Източник: frognews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *