The Times: Руснаците са близо до превземането на Авдеевка Една от ключовите причини за това е липсата на боеприпаси

Авдеевка, градът в източна Украйна, където се разгръщат едни от най-мащабните битки по време на конфликта, се намира на ръба на неизбежното попадане под контрола на руските сили. Една от ключовите причини за това е липсата на боеприпаси, съобщава The Times.

Докладът от бившия кореспондент на вестника в Киев подчертава, че украинските войски, които защитават фронтовата зона, са „лишени от амуниция“ и се борят да отблъснат напредващите вражески сили.

Недостигът на снаряди принуждава войници като сержант Тарас, известен като „Физрук“, 31-годишен миночистач, да вземат животоопасни решения. Войските са „обсадени и разполагат с ограничени запаси от муниции“, посочва The Times. Путин нареди на войските си да превземат града преди края на календарната година.

„През лятото имахме десет пъти повече боеприпаси, като те бяха и по-качествени“, коментира украинският войник. „Американските патрони бяха доставяни в големи партиди със сходно тегло, което улесняваше насочването на огъня. Сега получаваме снаряди от цял свят с различно качество и в по-малък брой. Миналата седмица ни доставиха партида, която беше пълна със сачми“, споделя сержант Тарас.

Източник: fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *