Ремонтират Дома на културата и Библиотеката в Кърджали по Плана за възстановяване Одобрени са 112 предложения за сгради на културата и изкуството в цяла България

Нов живот

Над 188 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт и мерки за повишаване на енергийната ефективност на спортни и културни институции в цялата страна. Средствата ще бъдат инвестирани чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което е Структура за наблюдение и докладване по инвестиция „Подкрепа за обновяване на сградния фонд“ от Националния план за възстановяване и устойчивост. След извършена проверка и оценка на проектните предложения, МРРБ публикува одобрените и отхвърлените обекти за изпълнение на инвестиции по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Одобрени са 112 предложения за сгради на културата и изкуство и 41 проекта за сгради за спорт. Ремонтират се знакови обекти като театри, Софийската опера, библиотеки, музеи, читалища, спортни зали и комплекси.

В Кърджали със средства от Плана за въстановяване ще бъдат ремонтирани сградите на Дома на културата и Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров“.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *