Новата болница в Кърджали ще има хеликоптерна площадка Търговска лига – Глобален Аптечен Център“ АД ще строи модерното лечебно заведение

Валери КОВАЧЕВ

Кърджали има и друга историческа роля в нашата инвестиция. Ние смятаме, че трябва да направим тук регионален хъб. Твърдо е решено, че ще има хеликоптерна площадка за спешна помощ, с която смятаме да обслужваме и Северна Гърция. Това каза в Кърджали Тихомир Каменов, председател и основател  на фирмената група  „Търговска лига“  при официалното подписване на договора за покупко-продажба на общински имоти в града, върху които ще се строят нова частна болница „Сърце и мозък“ и медицински университет. Договорът беше подписан на 8 януари в Бизнес инкубатора от кмета Ерол Мюмюн и проф. Тони Веков, председател на Борда на Българския кардиологичен институт, който управлява мрежата от високотехнологични болници „Сърце и мозък“ и клиниките за майчино и детско здраве „Мама и аз“. Познавам производителите на хеликоптерите. Те са доста леки, но са добри като начало. Не е важно колко време лети хеликоптерът, важно е къде карат този човек в състояние на безпомощност. Времето е от значение, но не е толкова важно, важно е къде отива – дали има екипи. Ако се стабилизира може да се транспортира и два часа, уточни Тихомир Каменов.

Страшно сме обнадеждени и възхитени от това единство на мнението във вашия град. До тук разбрах, че е постигнато много високо ниво на единомислие – от социални групи, от неправителствени организации от техническата общност. Вие сте не само мултикултурна, мултиетническа, мултирелигиозна и мултиезикова столица на България, вие ще бъдете страшен модел за развитие, заяви Тихомир Каменов. По думите му най-голямата ценност на Кърджали са неговите хора, които са много трудолюбиви и любознателни.

Новата болница „Сърце и мозък“ и медицинският университет ще се строят от „Търговска лига – Глобален Аптечен Център“ АД. Дружеството ще инвестира 15 милиона лева.

                                                                                                                                                                                              ⬇️Последвай ни във Facebook⬇️

2 Отговори

  1. Доцент Келепирски каза:

    Ще опразнят по бързо и качествено джоба на болните, това е истината. Щом мислят толкова за хората, и здравето на хората и имат добри кадри, що не ги насочат към съществуващите болници в региона. Това не е здравеопазване а скъп и печеливш бизнес

  2. Доктор Дулитъл каза:

    Ква медицина, кви 5 лева в България, бре? Всичко е фарс!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *