Радев: Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ дава надежда някому, че така могат да подходят и към президентската институция

Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ явно дава надежда някому, че по същия начин могат да подходят и към президентската институция, но това няма да се случи. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, цитиран от novini.bg.

„Няма да коментирам слухове и манипулации от медии и сайтове, които се цитират едни други без никаква фактология. Ако някой има истински доказателства и факти, е длъжен да ги предостави на съответните органи, но и да носи отговорност за достоверността на тези сигнали“, каза той относно обвиненията на Делян Пеевски за институционален чадър в президентството и прикриване на нарушения, свързани с президентската институция.

„Призовавам съответните органи да извадят цялата информация за сигнали, дела на трупчета, ако има такива. Но когато си говорим за корупция, призовавам тези органи да изкарат всички сигнали, преписки и дела за БТК, за Булгартабак, за КТБ, за ББР, за язовири, магистрали, митници, подставени лица, собственици на имоти, бизнеси, хотели и офшорки. Останаха много въпроси, на които обществото очаква отговор. Призовавам компетентните органи да излязат с информацията, която имат до момента. Много въпроси останаха да висят без отговори“, допълни още той.
На въпрос подготвя ли политически проект, президентът заяви: „Цялата тази режисирана медийна истерия издава страх от нова партия. Този хор на страха обедини не само партиите в сглобката, но и малки парламентарни и извънпарламентарни партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието. Според мен е наивно да се мисли, че като омаскаряващ личности, ще промениш настроенията на хората. А хората са възмутени – от цените, от назначенията, от схемите, от провала в европейската ни интеграция, от апартаменти с асансьори, от безотговорно управление. Българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали.“

В момента това, което използват, е добре позната техника – когато след взаимното изпиране не можеш да се отървеш от тежкото корупционно наследство, и когато има реални корупционни скандали, създаваш фалшиви такива на друго място“, смята той.

Радев подчерта, че ако даде доверието си на някоя политическа формация, ще го заяви лично той.

За предстоящата ротация той заяви, че ще действа според Конституцията.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *