Народният певец от Ардино Владимир Гроздев навърши 80 години

Гюнер ШЮКРИ

Народният певец и дългогодишен член на настоятелството на читалище „Родопска искра 1921“ в Ардино Владимир Гроздев отбеляза своя 80-годишен рожден ден с тържество. За да го уважат и да го поздравят за юбилея в празничния ден дойдоха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на настоятелството на читалище „Родопска искра“ Юксел Исмаил. Специално за юбилея на баща им пристигнаха синът му Красимир от Канада и дъщеря му Светла от Италия. Тук бяха още съпругата му Златка, дъщеря му Севда, зетьове, внуци, правнуци на рожденика, както и членове на настоятелството на читалище „Родопска искра“. Рожденикът получи много подаръци с пожелания за крепко здраве и дълголетие.

Кметът на общината Изет Шабан поздрави юбиляра по случай 80-годишният му рожден ден. „Много ни е приятно да уважим това семейно тържество на Владимир Гроздев, който е отдал целия си живот за изкуството и не случайно през 2023 г. по повод 100-годишния юбилей от създаването на  читалище „Родопска искра“ бе награден от Министерството на културата с грамота за принос в развитието на читалищното дело. Община Ардино има традицията да отдава необходимото уважение и почит към делата на нашите съвременници, които трайно и дълбоко са свързани с културата. А вашият житейски път е свързан с културното развитие на Ардино и общината. Вие сте дългогодишен носител на престижни награди от фестивалите в Копривщица и други в национален мащаб, за което изразяваме нашата най-сърдечна благодарност за популяризирането на фолклора в община Ардино“, заяви Изет Шабан. Той връчи на Владимир Гроздев поздравителен адрес и подаръци.

Юбилярът получи поздравления и от председателя на настоятелството на читалище „Родопска искра“ Юксел Исмаил. Той връчи на рожденика поздравителен адрес и юбилеен плакет.

Развълнуван Владимир Гроздев благодари на всички, които са част от юбилея му и им пожела да достигнат и надминат възрастта, която отбелязва. Той поздрави присъстващите с няколко любими свои родопски песни в съпровод на талантливия гайдар Благовест Трендафилов. А племенникът на рожденика Веселин го изненада с поздрав от известната родопска народна певица Златина Узунова от Смолян в съпровод на каба гайди.

Владимир Гроздев е роден на 29 януари 1944 г. в село Паспал. Любовта му към изкуството започва още на 13-14 годишна възраст, когато участва активно в ученическите прегледи и фестивали. За първи път се качва на сцената на читалището през 1974 година на общинския преглед и печели първото място в категорията „Индивидуални изпълнители – певци“, след това става първенец и на окръжния преглед в Кърджали, което му дава право за участие в Националния събор в Копривщица. Там се представя блестящо и става носител на златен медал. Има над 50 участия на национални и международни музикални фестивали и прегледи.

Владимир и Златка Гроздеви се радват на голямо и сплотено семейство. Има две дъщери и един син. От тях петима внуци и вече две правнучки и един правнук.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *