Шестокласници от училище „Васил Левски“ в Крумовград поставиха къщички за птици по дървета в двора на училището

Нов живот

Учениците от VI „а“ клас при Средно училище „Васил Левски“ в Крумовград проведоха дейности по Екологична образователна програма за учители и ученици „Еко-приключенци“. Образователната програма се осъществява от Българско дружество за защита на птиците /БДЗП/ и Red Paper Plane чрез проект “От Желязна завеса до Зелен пояс: възстановяване на екологичните мрежи в Югоизточна България”.

След като става  известна темата за месец декември „Да подарим грижа на природата“ по проект „Еко-приключенци“,  в VI „а“ клас възникна идеята да се поставят къщички за птици в двора на училището, където има засадени различни видове широколистни и иглолистни дървета. Свързват се с д-р Волен Аркумарев – отговорник природозащитни дейности в БДЗП за съвет. Той им препоръча точно определен вид къщички за птици. Запознават се с изискванията и се обръщат към местен майстор, за да ги направи.

На 2 февруари  се осъществяват  плануваните дейности в двора на училище „Васил Левски“  в Крумовград на тема „Да подарим грижа на природата“ с учениците от VI „а“ клас по проект „Еко-приключенци“. Поставени са пет къщички за птици, от които четири на широколистни дървета и една на иглолистно. С особен интерес шестокласниците ще наблюдават заселването на бъдещите новодомци.

Събитието по проекта съвпадна с Международния ден на влажните зони, който се чества на 2 февруари.

 Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *