Земеделски производители от област Кърджали  протестират днес в Хасково

Валери КОВАЧЕВ

Фермерите от Кърджалийска област, които се включиха вчера в националния протест пред Министерството на земеделието в София, ще протестират днес в Хасково, каза председателят на Националната асоциация „ Обединени български животновъди“ Бойко Синапов. Сборният пункт е на излизане от Хасково към Димитровград. На място ще се вземе решение дали ще бъде блокиран пътя. На протеста няма да има делене  на животновъди, зърнопроизводители и зеленчукопроизводители. Ще участват всички, от различни области, уточни Бойко Синапов.

Вчера пред Министерството на земеделието дадохме старт на протестите. Поискахме оставката на земеделския министър Кирил Вътев, но той не си я подаде. Няма да спираме, докато това не случи, заяви Бойко Синапов. В протестна пред земеделското министерство вчера са участвали над 200 фермери от Кърджалийско. Днес в Хасково има земеделски производители от почти цялата Кърджалийска област.

Тютюнопроизводството загина. Освен животновъдство и зеленчукопроизводство в нашия регион нямаме друг поминък, загубим ли и това всичко умира, категоричен е Бойко Синапов.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *