Земеделци от Кърджалийско ще протестират във вторник пред Министерския съвет

Валери НЕДЯЛКОВ

26 браншови земеделски организации продължават протестите. В тях влизат производители от всички сектори, като животновъдство, зеленчукопроизводство, оранжерийно производство и зърнопроизводители. Това каза за „Нов живот“ председателят на Националната асоциация „Обединени български животновъди“ Бойко Синапов.

Във вторник в 10.30 ще има национален протест пред Министерския съвет, в който ще се включи и голяма група фермери от Кърджалийска област. До столицата те ще пътуват с автобуси и коли, уточни Бойко Синапов.

Ние не сме участвали в срещите на министър председателя Николай Денков и  земеделския министър Кирил Вътев с Българска аграрна камара. Не подкрепяме тяхното споразумение. Това е временно решение по така наречената украинска помощ за земеделието. Решението трябваше да се вземе когато се обсъждаше и приемаше държавния бюджет. Категорично искаме оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев, той ни кара към дъното. Политиците да се вземат в ръце, да намерят правилния човек, който да се справи в тази кризисна ситуация, заяви Бойко Синапов.

Както „Нов живот“ писа в петък земеделските производители от област Кърджали протестираха на спирка „Джебел“. Затвориха за един час международния път за Маказа и пътя за Момчилград.

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. и каза:

    Този опит може да го направи министър? Какво ли трябва да направят тези, които не могат да си платят отоплението или търсят здрав плод сред изхвърлените на пазара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *