Пътят до лечебния извор край Бели пласт е в окаяно състояние

  • Болнави и страдащи хора мъкнат пълни туби на ръце

Нов живот

Лечебният извор край кърджалийското село Бели пласт целогодишно е посещаван от стотици хора, надяващи се на облекчение и изцеление от налегналите ги болести. Те идват не само от района, а и от цяла България и чакат с часове, за да напълнят туби и дамаджани за себе си или за свои болни близки.

Една от посетителките с възмущение разказва в социалните мрежи за ужасното състояние на пътя до чешмата. Тя твърди, че той е опасен и непроходим с автомобил и се налага хората да мъкнат пълните съдове на ръце.

Грехота е с години този път да стои в кал и дълбоки бразди. Ние закъсахме с колата и явно не бяхме първите, защото на дървената част на близката беседка имаше посочени телефонни номера в случай на нужда. Когато позвънихме, се оказа, че единият телефон е грешен. На другия се обади някакъв човек, който отказа да дойде да ни издърпа, споделя потърпевшата.

Никой от хубаво не ходи на това трудно достъпно място, всеки идва, за да помогне на болен човек. Искам да призова всички, от които зависи това, нека се насипе чакъл и да се асфалтира пътя дотам. Хората идват, надявайки се на изцеление. Както беше асфалтиран пътя до Дамбалъ, така и тук може да се направи, с възмущение добавя пострадалата жена.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *