10 причини да пиете бадемово мляко

  • Може да помогне за подобряване на здравето на бъбреците

Обичате ли да консумирате ядкови млека? Те определено имат прекрасен вкус, подходящи са за смутита, като добавка към кафе, чай, за приготвяне на полезни десерти, овесена каша и други. Специалисти по храненето обикновено ни препоръчват да приготвяме сами у дома ядковите млека, които обичаме. Така те са без добавени овкусители, консерванти, съмнителни и неизвестни за нас съставки. В следващите редове обръщаме внимание на някои от ползите за здравето от консумацията на бадемово мляко. Тук може да видите рецепта как съвсем лесно може да си го приготвите.

Важно! Ако имате алергия към бадеми, не консумирайте!

1. Подходящо за диетични режими на хранене. Бадемовото мляко има малко калории и въглехидрати, но пък добри количества фибри.

2. Може да помогне за намаляване на кръвното налягане. Според доклад, публикуван в Scientific Research Publishing, консумацията на бадемово мляко помага за намаляване и поддържане на кръвното налягане.

3. Благоприятства здравето на сърцето. Липсата на холестерол в бадемовото мляко го прави чудесна напитка за здраво сърце. Според западни проучвания, ежедневната консумация на около 45 грама бадеми може да помогне за намаляване на лошия холестерол.

4. Допринася за укрепването на мускулите. Изграждането на мускули е процес, който може да се ускори чрез консумиране на правилния тип храна, по-специално съдържаща витамини и минерали, които имат пряко въздействие върху мускулната маса. Бадемовото мляко е богато на рибофлавин, който е форма на витамин B и калций, за който е доказано, че работи заедно с други хранителни вещества като желязо за регулиране на мускулната сила и растеж, сочат изследвания.

Снимка: Istock
Източник: dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *