11-годишна българка покорява сърца в “Гласът на Колумбия”

11-годишна българка покорява сърца в “Гласът на Колумбия”, съобщава Novini.bg. Тя премина „слепите прослушвания“ в детския вариант на тамошния формат на риалитито и се класира за музикалните дуели.

Петокласничката Лина Мария Гомес Витанова се открои с взривяващо изпълнение на Diamonds, което я изстреля в отбора на легендарния колумбийски певец и носител на Латино Грами за поп албум – Андрес Сепеда.

Уникалното вокално изпълнение на малката Лина накара Сепеда да натисне бутона, за да обърне стола си и да ѝ каже: „Впечатляваща си, много си интересна и гласът ти е много специален“.

Тя самата пък разказва на менторите – Андрес Сепеда, мексиканският певец Алекс Синтек и Грейси Редон, че идва от България специално за конкурса.

Лина е дете от смесен брак – майка ѝ е българка, а баща ѝ колумбиец. Занимава с пеене от 5-6 години. Музикален педагог у нас ѝ е една от участничките в „Гласът на България“ през 2021 г. – кипърката Натаса Андреу.

За да стигне до сцената на „Гласът на Колумбия“ Лина успява да пребори конкуренция от 17 000 деца. Толкова са кандидатите, допуснати до първичните онлайн кастинги. Колумбия е една от страните, в които има и детски формат на „Гласът“. Той дава възможност и на малките таланти, нямащи още 16 години, да се изявят на сцената. Именно затова и родният талант праща демо версия на свое изпълнение там. Така, на 12 октомври миналата година, тя и семейството ѝ научават радостната вест, че е била избрана сред хилядите желаещи за участие в онлайн кастинг.

Ситото на онлайн кастингите успяват да преминат общо 168 деца. Те са избрани да участват в т.нар. „слепи прослушвания“. Именно на тях менторите решават кой да продължи напред без да ги виждат. Само слушайки гласовете на кандидатите. До следващия етап – музикалните дуели, са допуснати половината – 90.

Пожелаваме ѝ успех в следващите етапи на състезанието!

Източник: gospodari.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *