Комедия за тенори развесели кърджалийци навръх 8 март

  • За двете роли Калин Врачански е номиниран за „Златен Кукерикон“

Валентина ИВАНОВА

Стотици кърджалийци изпълниха залата на театъра до краен предел на 8 март вечерта, въпреки че празникът на жената ги подканяше към ресторанти и кръчми. Едва ли обаче някой от присъстващите е съжалил за своя избор.

Публиката искрено се забавлява със забавната история, разказана от блестящия актьорски състав в спектакъла „Комедия за тенори“ от американския драматург Кен Лудвиг. Режисурата е дело на Асен Блатечки, който изигра и ролята на продуцента Хенри Сондърс. Анелия Райкова е автор на сценографията, а Христо Намлиев – на музиката. Остроумният текст на Лудвиг се поставя за първи път в България. Премиерата беше през февруари миналата година на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, след което представлението пое на дълъг и успешен път из страната.

Действието в бродуейската продукция отвежда зрителите в Париж през 30-те години на миналия век – една хотелска стая, четирима тенори, две съпруги и няколко часа преди зрелищното шоу на вечерта.

Основната тежест в спектакъла изнася Калин Врачански, който се превъплъщава в две роли. Актьорът разкрива изключителната си комедийна дарба и вокални умения, влизайки в образите на Тито Мерели /един от тенорите/ и Бепо /пиколо в хотел/. Той демонстрира безупречно партньорство с Асен Блатечки, Гринго-Богдан Григоров, Йордан Ангелов, Ива Кънева, Гергана Цакова, Пепа Манева.

За ролите си в «Комедия за тенори» актьорът Калин Врачански е номиниран за тазгодишните театрални награди „Златен Кукерикон“ 2024 в категорията „Мъжка роля“. Събитието се организира от Сатиричен театър „Алеко Константинов“ като за поредна година ще бъдат отличени най-добрите театрални събития в комедийния жанр.

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *