Десетки убити при кървавата терористична атака в Москва: Какво е известно

Изключително брутална терористична атака беше извършена тази вечер в най-известната концертна зала в Подмосковието „Крокус Сити Хол“. Неизвестни в камуфлажно облекло откриха стрелба с автомати по събралите се хора както във фоайето, така и в една от залите минути преди да започне концерт на група „Пикник“.

Първоначалната информация бе за най-малко 12 загинали, но в един от най-изкъсо следящите случващото се руски телеграм канали – „112“ – вече се съобщава за поне 40 убити според свидетелства на източници, като ФСБ потвърди информацията. Ранените са най-малко стотина души – вече има данни за поне 130. 21 от тях са в болница, а се смята, че 6200 души са били в залата за концерта – почти всички билети са били продадени:

По предварителни данни поне четиримата души, които са открили огън по тълпата, са успели да избягат от местопрестъплението.

Същевременно има потърсили спасение на покрива на зданието хора, които биват сваляни с хеликоптери. В сградата се предполага, че може да са блокирани още стотици хора. Част от зрителите са успели да се скрият в тоалетната след началото на стрелбата, след това са пробили стена и през вентилацията са викали на помощ. До тях са успели да стигнат спасителите.

Припомняме, че на 8 март САЩ и Великобритания предупредиха за терористична опасност в руската столица. Часове по-рано това направи и Германия. Съобщенията тогава предизвикаха изплуване на спомените как издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин дойде на власт в Русия преди 24 години – след кървави атентати, които бяха използвани от него за тотално обединение на руското общество за Втората война в Чечения: САЩ и Великобритания предупреждават за възможни терористични атаки в Москва

Източник: actualno.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *