Кобрата надделя над Украинския Хълк в тежък сблъсък

В гвоздея на вечерта на бойната гала в “Арена София” претендентът за световна титла в тежка категория Кубрат Пулев надделя над Игор Шевадуцкий с единодушно съдийско решение (117:111, 117:111, 117:111).

След 12 рунда бокс българинът бе обявен за победител и нов носител на интерконтинентална титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Пред над 8000 зрители в „Арена София“ Пулев надигра в главния мач от галавечерта противника си.

За Пулев победата е 31-ва в 34 мача като професионалист, като той има и 3 загуби.

За Шевадзуцкий поражението е едва второ в 13 срещи, като той има 11 победи. 42-годишният Пулев и 34-годишният Шевадзуцкий започнаха мача по-предпазливо.

Рунд 1: Шевадуцкий започна с прибран високо гард и отклони с крачки към Кобрата Българинът се движеше добре назад и встрани и използваше предната си ръка, за да неутрализира настъплението на украинеца. Българинът показа хладнокръвие и добра точност и си заслужи рунда в съдийските карти.

Рунд 2: Българинът включи и дясната ръка в игра. Украинския Хълк не изпитваше особено голямо уважение към ударите на българина и спокойно пристъпваше напред. В средата на рунда Шевадуцкий пласира силен ъперкът в тялото на Кубрат, но софиянецът не показа признаци на болка. 34-годишният боксьор завърши рунда по-силно, като пласира и ляво кроше в главата на Пулев.

Рунд 3: Кубрат бе притиснат до въжетата, но умело избегна връхлитащите го крошета и върна позицията си в центъра на ринга. Над лявото око на българина започна да се образува подутина. Клинчът и „мръсния бокс“ зачестиха в този рунд. „Арена София“ започна да скандира името на българския боксьор, което му даде сили да завърши рунда по-убедително.

Рунд 4: Кобрата си върна контрола на двубоя с няколко силни крошета и ъперкъти в главата и тялото на украинеца. В обръщение все по-често започна да влиза десния ъперкът в тялото на Шевадуцкий. Пулев успя да загради опонента си и да открадне и този рунд с няколко майсторски комбинации в края.

Рунд 5: Пресата на украинеца се засили, въпреки че Пулев хвърляше все повече удари и все по-дълги комбинации от три, четири, или пет удара. Шевадуцкий пристъпваше тежко напред и търсеше скъсяване на дистанцията, но не успяваше да пласира точни удари.

Рунд 6: Двубоят влезе във втората половина, но бойците показваха, че са си разпределили силите добре и са все още свежи. Кобрата се върна към първоначалната си стратегия да използва дължината на предната си лява ръка и по-рядко да пуска акцентиращи удари с деснячката. Игор приемаше ударите с лицето си, или ръкавиците си, и продължаваше да крачи смело напред с плавна, но тежка стъпка.

Рунд 7: Пулев вдигна темпото на игра, но Шевадуцкий отговори адекватно и не позволи на Кобрата да вземе пълен контрол над дуела. Украинецът разклати възпитаника на „армейската“ школа, но Пулев за пореден път показа, че може да носи на удар. Същото доказа и по-младият му съперник, който „изяде“ няколко крошета в последната минута на рунда.

Рунд 8: Умората започна да надделява и фактът, че Шевадуцкий прие тази битка само с една седмица предизвестие отново бе напомнен на хората. Украинецът вече не бе толкова дисциплиниран в защита, а атаките му станаха мудни и еднообразни. Кобрата категорично спечели този рунд, като накара главата на съперника му да даде откат с няколко мощни комбинации.

Рунд 9: Ударите с дясната ръка на Пулев зачестиха, а успеваемостта им стана по-висока. Ударите на опонента му все по-малко притесняваха Кобрата, но най-добрият български професионален боксьор все пак не подцени нито една секунда от битката. В края на рунда той допусна дясно кроше в слепоочието си, но веднага „върна жеста“ с кроше с лявата ръка.

Рунд 10: Кобрата натрупа самочувстие и започна да играе с повече отклони и изтегляния назад. Шевадуцкий нанесе два удара в тялото на българина след сигнал за стоп и получи устно предупреждение от главния рефер. В края на рунда двамата размениха мощни леви крошета, но останаха на крака.

Рунд 11: И двамата бойци имаха все по-малко точни удари в активите си. Клинчът стана все по-често явление в този рунд, а в редките случаи, в които имаше точни удари, те бяха в полза на Кубрат.

Рунд 12: В последния рунд Кубрат бе по-свеж и отпуснат на ринга. Игор знаеше, че изостава в резултата и се хвърли в безразсъдни атаки, но българинът показа майсторство и отклони повечето с добро движение с краката или с блокове. В края на рунда Кубрат пласира мощно ляво кроше и така си подпечата успеха.

Източник: sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *