Тервел Пулев с победа в кървава битка в “Арена София”

Тервел Пулев се пребори за победа с аркада над лявото око в своята 20-та професионална битка. Българинът надделя над Роли Ламбърт с единодушно съдийско решение в основен подгряващ двубой на боксовата галавечер в “Арена София”, която е оглавена от него и по-големия му брат – Кубрат.

Битката между бронзовия медалист от Игрите в Лондон и коравия камерунец стигна до послдния гонг след осем тежки рунда бокс в „Арена София“.

Ето как се разви двубоя рунд по рунд:

Рунд 1: Тервел откри двубоя със комбинация в близка дистанция. Темпото на игра не бе особено високо в този рунд. Двамата боксьори използваха основно прави удари с предната си ръка. В средата на рунда Ламбърт пласира точно ляво кроше в брадата на българина, но Тервел го понесе без проблем. „Арена София“ бурно подкрепяше по-малкият от братята Пулеви, но той не позволи на емоцията в залата да развали стратегията му и спазваше стриктно наставленията на Михаил Таков да се боксира предимно с лявата си ръка.

Рунд 2: Бронзовият медалист от Лондон 2012 натисна газта във втората част. Той започна да използва и крошета и ъперкъти с лявата си ръка. Ламбърт пласира силен десен прав, но Тервел не помръдна. Играта започна да се накъсва с клинчове и борбата започна да преобладава пред бокса. Пулев все пак открадна рунда с по-точни попадения в последната една минута.

Рунд 3: В този рунд клинчовете още повече зачестиха. В моментите, в които бойците скъсяваха дистанцията, те се вкопчваха в клинч. Това доведе до серия от забележки от главния рефер. Ламбърт навеждаше главата си надолу след ударите на българина, но не бе наказан за това.

Рунд 4: В почивката между третия и четвъртия рунд се видя, че има аркада над лявото око на Тервел. Ламбърт „надуши кръвта“ и се хвърли в атака. Камерунецът започна да се отпуска на ринга и пое инициативата в двубоя. В двамата спортисти се виждаха леки признаци на умора, а аркадата над окото на Пулев пречеше бликаше кръв и затрудняваше виждането на възпитаника на ЦСКА.

Рунд 5: Българинът се върна в двубоя, но атаките му не намираха целта, тъй като Ламбърт се навеждаше все по-често с главата надолу. Това доведе до официална устна забележка и за двамата. 34-годишният африканец пласира няколко силни крошета с дясната ръка в последните секунди.

Рунд 8: Бойците се хвърлиха с последните сили в атаки. В средата на рунда Тервел успя да притисне съперника си към въжетата, но не пласира силни и точни удари в тази трудно извоювана позиция. Ламбърт бе по-измореният от двамата и се опита да забави играта до последния гонг.

Източник: frognews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *