Григор след финала: Може и да не спечелих, но се чувствам като победител

Григор Димитров може да не се превърна в новия шампион от Мастърса в Маями, но това няма как да помрачи неговото настроението и да заличи всички страхотни неща, които постигна първата ни ракета на турнира.

Българинът дори не беше преминавал отвъд 1/8-финалната фаза в предишните си 12 участия във Флорида, но през последните дни надигра цели трима представители на топ 10, за да си осигури сам влизане в най-елитния ешалон на ранглистата, а ето какво каза нашият сънародник по време на церемонията по награждаването, която се проведе веднага след финалната му среща с Яник Синер: „Здравейте, хора! Ще започна с поздравления към Яник и неговия екип. Досега той е невероятен в хода на цялата година и играе много силен тенис. Поздравления, Яник, както на теб, така и не твоя екип.

Удоволствие е човек да те гледа как играеш отсрани, но не и да е от другата страна на мрежата. Въпреки, че днес не успях да бъда равностоен, то с времето се научих да оценявам хубавите моменти. Този турнир беше много труден за мен през годините и този път бях толкова решен да се представя добре, че накрая за малко да се представя даже прекалено добре. Искам да благодаря на всички спонсори, доброволци и турнирния директор Джеймс Блейк, с когото се познавам от много години. Знам колко трудна може да бъде организацията на подобно събитие, но ето още една година, в която съм тук и съм много щастлив с представянето си. Може днес да не станах победител, но се чувствам като такъв, което се случи най-вече благодарение на вас, хора.

Беше много специално да играя всички тези нощни мачове пред вас. Бяха дълги две седмици и съм много благодарен и щастлив за случилото се. Сега погледаждам към моя щаб и както вече казах – започвам да се чувствам като победител. Благодаря на всички за подкрепата, обичам ви и се надявам скоро да извървя последната крачка напред“ – завърши речта на подгласника в състезанието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *