Кирил Петков скочи на ГЕРБ: Пеевски е по-честен от Борисов, да кажат, че ще управляват заедно

„Три истини“ като аргументи срещу ГЕРБ извади съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. Той застана пред медиите с таблица с данни от НСИ за коефициента на плодовитост през годините, информира Епицентър.

„Понеже всеки се замерва с различна тези за истината, ние започваме да показваме данни. Това, между другото, може да го види и г-н Борисов – коефициентът на плодовитост, който измерва раждаемостта. По време на ГЕРБ тя е много ниска. ГЕРБ свършва да управлява и тя скача нагоре. Не, защото се е случило нещо драматично, а защото има безплатни детски градини, защото хората видяха сигурност, защото доходите се качиха, защото МРЗ се качи много повече, отколкото по времето на ГЕРБ. Тази статистика показва, че ако се върнем в стария модел – да, демографската криза ще продължава да е проблем. Ако продължим с новия модел, където има и социална политика, и икономически растеж, и демографията ще бъде решена“, каза Петков.

„Втора истина: Пеевски беше по-честен като каза, че колкото и гласове да имат, ще си говорят. Докато Борисов каза, че няма да си говорят. Време е да не се срамуват, да излязат, даже г-н Борисов да си каже – ще управлявам с Пеевски. Няма нищо лошо, но трябва да си го кажат. Целият български народ видя, че няма гласуване в зала, където те да не гласуват заедно. Все едно аз да кажа, че с ген. Атанасов и Христо Иванов няма да управляваме заедно. Не, ние сме заедно, защото сме в коалиция. В техния случай те са неформална коалиция, която ще управлява заедно и след това“, каза още съпредседателят на ПП-ДБ.

Трето. Няма как да казваш: Аз не знаех какво пише в конституцията. Ти си първа политическа партия в парламента. Ти казваш на своите депутати, гласувайте… Аз не знам какво преговарят четирите дами. Не знам кой предложи Калин Стоянов. Не знам какво пише в конституцията… Стига толкова. Време е хората да си поемат отговорността, отсече Петков.

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Имали значение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *