Toyota пуска нов кросоувър за 9 000 евро

Toyota подготвя компактен кросоувър купе, който ще се нарича Urban Cruiser Taisor. Представянето на модела ще се състои по-късно през април, а междувременно в YouTube канала на японския производител бе публикувано видео с новия модел.

От краткото клипче става ясно, че новата Toyota Urban Cruiser Taisor ще бъде базирана на Suzuki Fronx. Купе-кросоувърите са много сходни на външен вид – те имат наклонена линия на покрива, висок преден капак и изпъкнали, раздути калници.

Моделът на Toyota се отличава с дизайна на предната си част с оптика в духа на Toyota Land Cruiser 300, както и с различни 17-цолови джанти. Интериорът на Toyota Urban Cruiser Taisor не е показан, но се знае, че няма да се различава много от този на Suzuki Fronx.

Това означава, че кросоувърът ще получи 9-инчов сензорен екран и проекция на предното стъкло. Сред опциите ще бъдат камери за кръгово виждане и безжично зареждане за смартфони. Четириметровият кросоувър Toyota Urban Cruiser Taisor ще се предлага с бензинови двигатели 1.2 л (90 к.с.) и 1.0 л турбо (100 к.с.).

Производството на модела ще бъде установено в Индия. Стартовата цена на Toyota Urban Cruiser Taisor ще бъде около 10 000 долара или 9 250 евро, тоест това ще бъде един от най-евтините кросоувъри на марката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *