Държавно ловно стопанство „Женда“ показва 25 трофея от муфлон на изложбата „ Природа, лов и риболов“ в Пловдив

Валери КОВАЧЕВ

Държавно ловно стопанство „Женда“ в Кърджали участва с 25 трофея от муфлон на Международното изложба „Природа, лов и риболов“ 2024“, която беше открита вчера от министъра на земеделието и храните Кирил Вътев в Международния панаир в Пловдив. Те са добити в двата ловни района на стопанството – „Женда“ и „Болярци“ и са получили медали. Показани  са на щанда на Южноцентралното държавно предприятие.

Директорът на ДЛС „Женда“ инж. Радослав Боев също присъства на официалното откриване на изложбата. 28-то изложение  се провежда под егидата на Министерството на земеделието и храните в партньорството на Изпълнителната агенция по горите и държавните горски предприятия, Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, Лесотехническия университет и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Експозицията е богата и атрактивна, показани са много новости. Любителите на лова, риболова и природата има какво да видят и научат. Няма да съжаляват, ако посетят изложбата, което продължава до 7 април, каза инж. Радослав Боев.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *