Деца вдигнаха настроението на Рамазан Байрам в Черноочене

Исмет ИСМАИЛ

Празнична програма на възпитаниците на най-голямата в района детска градина „Знаме на мира“ в Черноочене и група „Славейче село Житница – филиал към нея, и ученици от Средно училище „Христо Смирненски изнесоха празнична програма в центъра и донесоха много настроение на чернооченци в първият ден на Рамазан Байрам.

Възпитаниците събраха овациите на своите родители и гости с изпълненията си на откритата сцена в центъра на Черноочене. Те рецитираха с родопски песни, различни скечове и стихове на български и турски език.

Учениците от Средно училище „Христо Смирненски“ пресъздадоха обичая за посрещане на гости в първия ден на Рамазан Байрам и ритуала по целуването на ръце.

Под ръководството на своите учителки, малките бяха подготвили с много обич празнична изява.

Честванията продължиха с програма на Музикално-танцов ансамбъл „Орфей“ при Общински център за култура и младежки дейности – град Кърджали.

Събитието беше уважено от кмета на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед, председателят на Общинският съвет инж. Месру Мюмюн, представители на общинското ръководство, кметове на населени места, родители и много граждани.

Видимо се усеща и присъствието на наши изселници в Република Турция.

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед поздрави присъстващите и всички жители с религиозният празник. Община Черноочене изненада с лакомства всички деца.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *