Полицейски служители обучиха над 100 ученици на площадка за пътна безопасност в Крумовград

Нов живот

На специално изградена площадка за безопасност на движение в най-голямото училище на територията на община Крумовград  – СУ „Васил Левски“, над 100 ученици получиха теоретична и практическа подготовка как да се предпазват от произшествия по пътищата. Инспекторът от Детска педагогическа стая Александър Славов и служител на Пътна полиция от РУ-Крумовград акцентираха на придвижването на учениците с училищен автобус, с лек автомобил с придружител и пеша до учебното заведение. В темата бяха засегнати и правилата за управление на велосипед, тротинетка /скутер/, подходящите места за безопасна игра, придвижването по време на междучасията в учебното заведение. В хода на дискусията беше обърнато внимание и на проблемите, свързани с агресията в училищната среда.

Учениците бяха запознати нагледно с патрулен автомобил, с униформено облекло, отличителните знаци и помощни средства на полицая /регулировчик/, също така с оборудването на полицейски автомобили и видовете сирени за спешни случаи, използвани от полицията, пожарните служби и линейките.

Най-активните ученици получиха поощрения – самозалепващи стикери, които да им напомнят за проведената лекция със забавни изображения и надписи: „Улицата не е място за игра“ и „Не говори с непознати“.

Беседата и обучението привлякоха вниманието не само на учениците, но на техните учители, класни ръководители и на помощния педагогически персонал. По-възрастната аудитория беше запозната с анализа на полицията за 2023 година за причините за пътния  травматизъм при децата и учениците.

 

На снимката: Най-малките ученици с интерес следят представянето на патрулния  автомобил, униформата на полицая, част от полицейското оборудване.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *