Пет продукта, които могат да заменят солта в ястията С какво може да заменим солта може да прочетете в следващите редове

Диетолог разкри пет начина, благодарение на които можем да избегнем консумацията на сол в ястията.

Екатерина Ященко отбеляза, че морските водорасли съдържат много калий, който също може да придаде солен вкус на храната. В допълнение, този продукт съдържа много йод.

Има и други варианти: зелето се нарязва на ситно и се добавя като подправка.

Следващият начин да подмамите вкусовите си рецептори е лимоновият сок. Ако подправите салата с него, може да не усетите липсата на сол.

Билки – копър, магданоз, зелен лук – също ще помогнат за подобряване на вкуса на ястия без сол. Всички тези билки съдържат голямо количество витамини.

В списъка с продукти, които специалистите препоръчват, е и целината. Може да се нарязва на ситно и да се добавя към готови ястия.

Терапевтът Анна Горбунова отбеляза, че целината, подобно на морските водорасли, има леко солен вкус.

Също така си струва да добавите червен пипер, къри и кимион към вашите ястия. Такива подправки са не само вкусни добавки към храната, но и се считат за естествени антидепресанти, които подобряват настроението, съобщава телевизионният канал в Санкт Петербург .

Преди това главният готвач Григорий Мосин разсея мита, че не трябва да солите месо преди пържене. Според него солта няма да направи месото сухо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *