ДПС иска силно представителство в парламента, за да участва официално в управлението Областният съвет на партията стартира подготовката за предсрочните парламентарни и евроизбори

Нов живот

Областният съвет на ДПС в Кърджали проведе заседание, на което е бил обсъден предстоящия вот на 9-ти юни. Председателят Ресми Мурад е запознал присъстващите с решенията на Централния съвет на партията, както и критериите и процедурите за номиниране на кандидати за народни представители и членове на Европейския парламент.

Бил е сформиран областен предизборен щаб от 23 души. Той се оглавява от председателя на областната организация на ДПС в Кърджали Ресми Мурад.

Приет е бил график за провеждане на разширени събрания по общинските съвети. Те трябва да приключат до 23 април, а до 26 април предложенията за народни представители и членове на ЕП, ще заминат в Централния предизборен щаб.

Кандидатите за депутати трябва да познават проблемите на хората в областта, а номинираните за евродепутатите да владея най-малко един от работните езици в Брюксел и да знаят как работят европейските институции.

ДПС винаги е готово за избори. Целта на партията е да се представи добре, да има достатъчен брой депутати, който да даде възможност на Движението да участва официално в управлението на страната. Надяваме се също да имаме евродепутати, минимум колкото са сега и те да отстояват българските национални интереси в европейските институции, заяви областният лидр на ДПС Ресми Мурад.

Последвайте ни и във Facebook

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *