През това лято откритият басейн в Кърджали няма да работи

Валери НЕДЯЛКОВ

Откритият общински басейн в Кърджали тази година няма да заработи. Екип на общината със съответните експерти и професионалисти обходи съоръжениетио и в момента, за да заработи се нуждае от ремонтни дейности, които възлизат на 800 000 лева. Като добавим фонд „Работна заплата“ и разходите за консумативи община Кърджали няма как на този етап да се справи с този проблем и басейнът за заработи, съобщи на пресконференция кметът на общината Ерол Мюмюн.

Той каза, че вчера се е чул с потенциалния концесионер. Намеренията му все още са сериозни. Работата по процедурата за концесия продължава, която е много тежка и не може да се случи за един-два дена.

Откритият басейн в Кърджали ще заработи, когато приключим сделката за концесия и новият концесионер започне да упражнява тази дейност, заяви кметът.

Вярно е, че миналата година басейнът беше пуснат за кратко време, но проблемите по него, които са актуални към днешна дата, ги имаше и миналата година. Няма как да си позволим с този вид на басейна – с тези нередности водата няма как да бъде затопляна, няма как да се поддържа постоянна температура, няма как да си позволим риска за здравето на нашите съграждани, и най-вече за нашите деца.

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Въпросът с банята е решен . „Баня“ няма да има .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *