Сейрула от „Славейков“ отива на прослушване за националния отбор по английски език

Десетокласникът от СУ „П. Р. Славейков“ Сейрула Лютви е допуснат до прослушване пред комисия за включване в националния отбор, който ще представи България на международната олимпиада по английски език. Миналата година Сейрула бе част от този отбор и се върна със златен медал в една от категориите. Благодарение на това класиране получава и покана тази година за участие в прослушване. Наскоро Сейрула и неговите съученици Ангел Желев и Сертан Дурмушали се явиха на национален кръг на олимпиадата по английски, където получиха над 92 точки. Учител по английски език и на тримата десетокласници е Цветана Лафчиева.

Във връзка с участието на България в Международната олимпиада по английски език (I.E.L.O. 2024) за чуждестранни ученици, която ще се проведе в Констанца, Румъния в периода 1-8 септември 2024 г., предстои вторият етап на подбор на участниците. Окончателният състав на Националния отбор се определя след провеждане на устен изпит на допуснатите участници по формàта и в съответствие с регламента на Международната олимпиада по английски език. Изпитът се провежда онлайн от комисия, която включва експерта по английски език от МОН и представители на Националната комисия за провеждането на Националната олимпиада по английски език и Националната комисия за провеждане на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език.

Прослушването на допуснатите участници ще бъде на 22 април 2024 година и включва самостоятелно изложение на участника по избраната от него книга в рамките на 3 до 5 минути и разговор с комисията. Успех, Сейрула!

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *