Главчев и Радев не се разбраха: Диалогът продължава, старите министри изпълняват задълженията си

Президентът Румен Радев и служебният министър-председател Димитър Главчев не са постигнали съгласие по предложените от премиера промени в кабинета, информира Епицентър.

Няма промяна в позициите на президента Румен Радев и служебния премиер Димитър Главчев за рокадата в правителството.

На мястото на Стефан Димитров, Главчев предлага за дипломат номер едно заместник-председателя на ГЕРБ – Даниел Митов. 

На мястото на Кирил Вътев, Главчев предлага Министерство на земеделието да оглави Георги Тахов.  

Сутрешната им среща приключи без резултат, стана ясно от думите на Главчев пред медии след разговорите в Президентството.

Според източници на Епицентър. бг няма съгласие межу президент и премиер за номинацията на Даниел Митов като външен министър.

Коментарът на Главчев бе кратък, като не пожела да отговаря на журналистическите въпроси.

„Комуникацията продължава, нямам новина за съобщаване“, каза премиерът Димитър Главчев след срещата си с държавния глава на „Дондуков“ 1, която продължи само 15 минути.

Докато не излезе указ, министрите остават, посочи премиерът конституционната норма.

„Не съм предлагал нищо, комуникацията с президента продължава. Както съм говорил и през тези дни, виждате, че има диалог, диалогът продължава. Нямам новина за съобщаване. До момента, в който президентът не издаде указ, старите министри си изпълняват задълженията“, повтори пред медиите Главчев на излизане от президентството.

Седмица след като встъпи в длъжтност, служебният премиер Димитър Главчев изпрати писма на президента, с които предлага смените на министрите на външните работи и на земеделието и храните.

През последните дни президентът коментира, че е странно през ден да се искат смени на министри, както и че министър в служебно правителство не може да бъде заместник-председател на политическа партия.

Радев подчерта, че няма да одобри Даниел Митов за външен министър.

 

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Май, заканата му срещу президента не го огрея . Голяма разлика има между него и президента . Единият може да кара самолет и разбира от военно дело, а другият може само да гледа самолета когато лети .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *