Последно редовно заседание на НС и нови скандали между ГЕРБ и ПП-ДБ В задочния спор се включиха и ДПС и ИТН

В петък се провежда последното редовно заседание на депутатите. Водещи теми в кулоарите бяха отстраняването на Росен Желязков от председателския пост в парламента и скандала между доскорошните партньори, предава НОВА.тв.

Ден след като парламентът прати в историята председателя на Народното събрани, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше категоричен: няма шанс за нова „сглобка“ след изборите.

„Вчерашното действие срещу Росен Желязков беше насилствено, беше чупещо всички възможности за разговори. И какво постигнаха? Смениха Росен с Росица. Затова си заслужаваше да направят така, че да се намразим още повече? И когато някой си прави предизборна кампания на мой гръб, да знае, че той е много голям, но и много хлъзгав. Много народ се покатери на него, много отпаднаха”, заяви Борисов.

Кирил Петков му отговори.

„Освен че има голям гръб, има и голям врат. За съжаление, в момента г-н Пеевски е увиснал на него и го задушава. Вчера имаше ясно съобщение и към свестните хора в ГЕРБ – ако искате ГЕРБ да има нормално управление и да бъде част от европейско управление, трябва да се отървете от воденичния камък, който ви се е закачил на така големия, може би, хлъзгав врат на господин Борисов – и това е Пеевски”, заяви Кирил Петков.

В спора се намесиха и представители на ДПС.

„Не знам защо тези две булки обясняват тази работа. Кирил Петков може да е само булка на Борисов. Той е като сладък пудел, който ще драска на вратата в Банкя. Не мога за разбера защо все говорят кой искал, кой не искал с ДПС. Откъде знаят, че ние искаме? Йордан Цонев го хвърли като един малък пудел и затвори вратата след него. И Борисов гледаше като Тодор Живков на 9-и срещу 10-и. Няма да им позволя да разбият държавата”, заяви Делян Пеевски.

Атака към доскорошните партньори дойде и от партията на Слави Трифонов, след като парламентът отхвърли доклада на комисията, която разследва работата на Агенция „Митници”.

„Асен Василев, Кирил Петков и Лена Бориславова са като някаква странна суинг компания, в която от време на време се карат, а на следващия ден се сдобряват, събират се по манастири, сядат си по скутовете, вдигат плодовитостта, както заяви един от участниците, и днес отново виждате резултата – отново са си сглобка”, заяви Тошко Йорданов.

Официалната ваканция на депутатите започва от 1 май. Планът е да продължи чак до изборите за парламент. В понеделник и вторник следващата седмица ще има заседания на комисии, а при решение на ръководството на Народното събрание, депутатите може да се съберат и на извънредни заседания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *