Родители ще четат приказки на деца от детските градини в община Крумовград

Малчуганите от община Крумовград, посещаващи детска градина, ще се наслаждават на приказки, прочетени им от техните родители, които гостуват в групите.

Това се осъществява по проект „Детската градина – желана територия за деца и родители“, финансиран с подкрепата на Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, който се изпълнява от Община Крумовград.

Дейностите по проекта стартираха на 1 октомври 2020 година и ще продължат до 30 юни 2021 година. В тях вземат участие всички деца, посещаващи целодневни и полудневни детски градини на територията на община Крумовград, техните родители и учители.

Основната цел на проекта е осигуряване на условия за ефективна социализация на децата от етническите малцинства и изграждане на иновативен модел за комуникация и сътрудничество между родители, учители и деца. Една от дейностите по проекта е „Приказки без край“.

С голямо вълнение децата очакват всеки понеделник, когато мама, тате, кака, батко, баба или дядо четат приказка пред децата в групата. Това дава възможност на представителите от семейната общност да са заедно с децата си, да взаимодействат с тях и с техните учители. Когато е невъзможно, поради епидемиологичната обстановка, приказката се чете от учителката в групата.

В края на проекта ще се организира празник „Драматизация на приказка“. Четенето ще продължи и извън учебно време в детските градини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *