ЦИК назначи районната комисия в Хасково, няма представител на ДПС в ръководството

Централната избирателна комисия назначи Районната избирателна комисия в Хасково за изборите за народни представители на 2 октомври. До тук се стигна след като партиите не се разбраха за състава й по време на консултациите при областния управител.

За председател е назначен Димитър Хадживълчев, който беше предложен от „Продължаваме промяната“. Хадживълчев е юрист от Хасково. Заместник-председатели са Венелин Челебиев, който беше предложен от ГЕРБ и Десислава Филипова-Рангелова („Има такъв народ“). Секретар е Петя Бостанджиева-Китин („Демократична България“).

Членове на РИК – Хасково са Боряна Делчева, Ангел Ангелов, Соня Чанкова, Гергана Бояджиева, Добромир Якимов, Лейла Елмаз, Биргюл Мустафа, Люба Спасова и Петър Димитров. Комисията е от 13 члена заедно с ръководството й. От „Продължаваме промяната“ имат право на 4 члена, ГЕРБ – 3, ДПС – 2, а по 1 се пада на БСП, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Възраждане“.

РИК – Хасково встъпва в правомощията си на 13 август. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез ЦИК в 3-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *