ДПС-Ардино номинира почетния председател на партията д-р Ахмед Доган за народен представител

Гюнер ШЮКРИ

Структурите на Общинската организация на ДПС в Ардино номинираха единодушно почетния председател на партията д-р Ахмед Доган за народен представител. Партийният актив на ДПС в града под Белите Брези подкрепя единодушно председателя на ДПС Мустафа Карадайъ за водач на кандидат-депутатската листа в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, за предстоящите предсрочни парламентарни избори, които ще се проведат на 2 октомври. Решенията бяха взети на разширеното заседание на Общинския съвет на ДПС-Ардино. Партийното събрание се проведе в салона на читалището и бе организирано от Общинския съвет на ДПС-Ардино под ръководството на председателя му Шахин Байрамов.
В него участие взеха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, ръководствата на Младежкото ДПС, Женското дружество, кметове и кметски наместници на населени места и общински съветници, избрани от листата на ДПС. Официални гости на разширеното заседание бяха областният председател на ДПС Ресми Мурад, народните представители Мукаддес Налбант, Байрам Байрам, инж. Павлин Кръстев.

Общинският председател на ДПС-Ардино Шахин Байрамов запозна присъстващите с правилата, процедурите и критериите за номиниране на кандидати за народни представители от листата на ДПС. Той подчерта, че всички местни структури на партията са в кондиция и са готови за предстоящите предсрочни парламентарни избори. „Вярвам във Вас! ДПС-Ардино винаги се е представяло достойно на всички избори“, заяви Шахин Байрамов.

Издигнати бяха кандидатурите на още 11 души. Номинирани бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, заместникът му Наско Кичуков, председателят на Женската организация на ДПС-Ардино Зюлфие Ибрямова, зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, областният лидер на ДПС Ресми Мурад, народните представители в 47-ото Народно събрание Делян Пеевски, Мукаддес Налбант, Адлен Шевкет, Байрам Байрам, инж. Павлин Кръстев и шефът на офиса на НАП в Кърджали Елван Гюркаш.
Кметът на общината инж. Изет Шабан отбеляза, че предстоящите извънредни парламентарни избори са много важни. „Трябва всички да бъдем максимално мобилизирани. Имам усещането, че този път ние ще бъдем част от управлението на страната. Ето това трябва да ни мотивира! Без нас държавата не може да излезе от кризисната ситуация, в която се намира. От нас зависи дали ни чакат хубави и добри времена. Аз искам да дойдат тук хубави времена, за да бъде всеки един от нас усмихнат и щастлив. Като Ардинска организация, както буквата „А“, която е първа буква на азбуката, ние трябва да сме първи в областта по отношение на процент и постигнат резултат“, заяви инж. Изет Шабан. Той си направи отвод от номинацията. „Благодаря много за отправената номинация. За мен това е огромна чест и отговорност, но аз от дълги години работя в местната власт и там ми е силата“, посочи инж. Изет Шабан.

Областният председател на ДПС Ресми Мурад даде отлична оценка на Общинската организация за постигнатите резултати на изминалите избори през 2021 година. „Ситуацията в страната е благоприятна за ДПС. Движението за права и свободи от доказана партия се превърна в основна партия защитаваща българския национален интерес. Вярвам, че след изборите ние ще бъдем част от управлението на страната. Тази благоприятна ситуация дава уникален шанс да имаме и 40 народни представители в следващото Народно събрание“, заяви Ресми Мурад.
Народният представител в 47-ото Народно събрание инж. Павлин Кръстев отбеляза, че предстоящите предсрочни парламентарни избори са исторически, защото реално има шанс да бъдат във властта. „Да работим всички заедно в екип и да покажем, че ДПС наистина е отговорна партия“, заяви инж. Кръстев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *