Община Кърджали връчи за първи път стипендия „Кърджали с теб“ на двама студенти

Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис връчи днес на общоградското тържество по случай 21 октомври – Деня на Кърджали пред Паметника на Освободителите две стипендии „Кърджали с теб“.

Получиха ги Александра Стелева Иванова и. Станислава Миткова Ламбова.

Станислава Стелева Иванова е завършила средното си образование в Професионалната гимназия по икономика в Кърджали с пълно отличие и е първенец на випуска през 2022 г. Има много отличия и грамоти от национални и международни ученически конкурси. Била е младши посланик на Европейския парламент през 2020/2021 г. В момента е студентка първи курс в Техническия университет София – филиал Пловдив.

Станислава Миткова Ламбова е завършила средно образование в СУ „Отец Паисий“ в Кърджали. Участвала е в множество олимпиади и ученически състезания, в които е печелила призови места. В момента е студентка в първи кур с Нов български университет.

На носителите на стипендиите се присъждат грамота и предметна награда – преносим компютър и парична награда в размер на половин минимална работна заплата в продължение на десет месеца.

Социалната стипендия „Кърджали с теб“ се дава за първи път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *