Гълъб Донев: Властта е временна, глупавите управленски решения са трайни

Властта е временна, дори и най-дълго управлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и труднозаличими, заяви служебният премиер Гълъб Донев преди заседанието на Министерския съвет.

Той се обърна към служебните министри и заяви: Преди четири месеца се заклехме да спазваме конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа. Тогава поисках от вас работа на 100% и умни решения. Четири месеца по-късно нищо не се е променило в очакванията ми.

Той подчерта, че служебното правителство е временна власт. По думите му безспорно обстоятелство, което не е записано в основния закон, е, че властта е временна и дори най-дълго управлявалият притежава власт до време. „Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими“, заяви Гълъб Донев.

Той съобщи, че днес кабинетът ще обсъди решение, което ще осигури еднократна помощ за отопление в размер на 300 лв. за още 50 хил. семейства. Право на тази помощ имат семействата с деца с трайни увреждания, семействата с деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца сираци, хора с увреждания, пострадали от пожари, наводнения и други природни бедствия през 2022 г. , както и ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали.

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *