Бойко Борисов в Кърджали: Без ГЕРБ правителство не може да има в следващия парламент Парламентарни избори 2023

  • Ние знаем какво искат хората, нашата листа е от местни и свестни хора, имайте ни доверие, каза водачът на листата Цвета Караянчева

Твърдя, че без ГЕРБ правителство не може да има в следващия парламент, каза в Кърджали лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов. Снощи той беше специален гост на предизборната среща на Коалиция ГЕРБ–СДС. В препълнената зала на Дома на културата хората го посрещна на крака със скандирания Бойко, Бойко … и Победа.

Кирил, Асен, Рашков и компания не се научиха как се управлява държава. Те казват – ще направим правителството на малцинството. Приемаме, че имаме по 60-70-80 депутати. Те са в пълна изолация, защото не могат с „Възраждане“, не могат с ДПС, с никой не могат, не могат и с нас. Ние можем с всички. Това е разликата, изтъкна Бойко Борисов.

Но развивам антитеза на тяхната. Приемаме, че те са с 60 или 80 депутати и имат правителство. Голяма радост – отиват си по кабинетите. На другия ден идват в Комисията по бюджета. Кой ще ни накара нас да им приемем бюджета. Отсега им казвам, около сто пъти ще го върна, докато не видя в бюджета парите за казаното от Асен Василев – наземно метро между Казанлък и Стара Загора, както и за пет моста, три тунела, четири магистрали и околовръстното на София, Пазарджик, Пловдив, Хасково и Кърджали. Питам ги как ще работят по този начин. Защо се лъжат избирателите. Как ще направят кворум. Парламентарна република сме, всеки ден контрол, в чудо ще се видят, категоричен бе бившият премиер Бойко Борисов.

Това не е добро за държавата. Трябва разум, а разумът казва – както ни подреди народът, за пети път вече. Трябва да се направи стабилна коалиция между евроатлантически партии, която да управлява с мнозинство в парламента. Всичко останало е лъжи, утопия и няма да стане. Искам да сте сигурни в нас всеки ден. Ние имаме истинско ядро на партията, която вярва и оценява направеното. Направили сме грешки, поправяме си ги. Безгрешни няма. И затова е толкова важно етническата толерантност да я пазим като зеницата на окото – християни и мюсюлмани, всички сме българи, родени на тази земя и имаме еднакви права. Затова за първи път в историята на България български мюсюлманин беше шеф на парламента, каза още лидерът на ГЕРБ.

Ние знаем какво искат хората, защото сме тук, защото сме при тях, защото искаме това, което искат те – стабилно правителство и благоденствие на местните региони. Затова нашата листа е само от местни хора, доказани в професията, работили извън Кърджалийска област, участвали в управлението на държавата при предишни правителства на ГЕРБ. Но те са тук и помагат на хората в региона с каквото могат и затова хората трябва да ни имат доверие, защото сме местни и свестни, изтъкна водачът на кандидатдепутатската листа на Коалиция ГЕРБ – СДС 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, бившият председател на Народно събрание Цвета Карянчева. Тя представи листата, като я нарече моя отбор. На второ място в нея е бившият областен управител Никола Чанев, а на трето бившият заместник-областен управител Румен Младенов от Кирково. Следват Музафер Ахмед, Мирослав Иванов, Руслан Терзиев, Ирина Чанкова, Фейзи Бекир, Цветелин Гавазов и Адам Персенски.

Днес сме тук, за да кажем – да слизат стажантите от сцената, да пускат завесата и от тук нататък да спрем с този политически театър на абсурда, защото България трябва да бъде стабилна отново. На 2 април с №2 в интегралната бюлетина, победа, призова Цвета Караянчева.

Да подкрепи листата на ГЕРБ – СДС в 9-ти МИР в Кърджали беше и острието и един от най-добрите говорители на ГЕРБ Тома Биков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!