Карадайъ в Груево: Време е ДПС да бъде част от следващото управление на България Парламентарни избори 2023

Момчилградското село Груево беше една от спирките на предизборния лъч на ДПС. Кандидати за депутати и активисти на Движението за права и свободи положиха венци и цветя пред паметника, издигнат в памет на трите жертви на т. нар. възродителен процес. Последва среща с жителите на село Груево. На нея присъстваха председателят на ДПС и водач на кърджалийската листа Мустафа Карадайъ, евродепутатът от ДПС Хатидже Алиева – Вели, областният лидер на ДПС Ресми Мурад, кандидатите за народни представители от ДПС Елван Гюркаш, Байрам Байрам, Адлен Шевкед, Павлин Кръстев, Илкнур Кязим и Зюлфие Ибрямова, бившите депутати на ДПС от региона Ремзи Осман, Ердинч Хайрула, Муккадес Налбант, бившият социален министър д-р Хасан Адемов, който отговаря за социалната политика на ДПС.

„Ползотворният диалог с хората и стриктното изпълнение на поетите ангажименти е управленски модел, който би послужил за пример на национално ниво. Това е моделът, зададен от ДПС – за диалог, разум и отговорност“, заяви кандидатът за депутат и кмет на Момчилград Илкнур Кязим.

„Дневният ред на хората са ниските доходи и инфлацията. Трябват мерки срещу обедняването. Трябва дневният ред на хората да влезе в парламента“, каза д-р Хасан Адемов. Той допълни, че единствено ДПС знае как се сваля инфлация и припомни, че партията вече го е правила, когато беше в управлението на България в периода 2001 – 2009 година.

„За нас е важно да представим предизборната ни програма пред жителите на всяко едно населено място в региона, защото в нея се предлагат реални решения на всички належащи проблеми в България“, подчерта областният лидер на ДПС Ресми Мурад.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ направи ретроспекция на случилото се през последните 25 години в България. Подчерта, че от 1.5 милиарда лева през периода 2001 – 2009 година, при управлението на Бойко Борисов дългът на страната се увеличи на близо 20 милиарда лева, а през последните 2 години е нараснал на 40 милиарда лева.

„Време е ДПС да бъде част от следващото управление на България, за да бъдат решени натрупалите се през годините проблеми“, заяви Мустафа Карадайъ. Той призова присъстващите да гласуват с разум, защото само с разум, отговорност и диалог страната ни ще се справи с нарастващата бедност.

„Следващата ни цел, след като спрем прогресивното обедняване, ще бъде да достигнем средните европейски доходи“, каза още Мустафа Карадайъ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!