Млади плувци се състезаваха в Езиковата Състезанието е част от програмата за патронния празник на училището

Нов живот

В четвъртък, 1 юни, млади плувци премериха сили в закрития басейн на Езикова гимназия «Христо Ботев» в Кърджали. Участваха състезатели от общинските училища СУ „Отец Паисий“, СУ „П.Р.Славейков“, СУ„Йордан Йовков“, ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ и представители на домакините.

Участниците в състезанието бяха разделени в три възрастови групи: IV – V клас, VI-VII клас, VIII-IX клас, съответно момичета и момчета. Всички плувци се състезаваха в свободен стил, 50 м.

Инициативата е част от дейностите, свързани с патронния празник на Езиковата гимназия.

Журито, което оценяваше резултатите на участниците се състоеше от Тодор Радев – спортен деятел, учителите Иван Кръстев и Величко Карабоюков.

След оспорвана битка и изразена спортсменска надпревара в отделните възрастови групи, бяха отличени най-добрите плувци, които извоюваха медали за призовите места. На всички състезатели им бе връчена грамота за участие в турнира.

Даниела Павлова, директор на Езиковата поздрави всички състезатели и техните треньори за постигнатите резултати и им пожела да продължават да тренират с ентусиазъм и спортен дух плувните дисциплини и да покоряват върхове не само в регионални, но и в национални и международни турнири.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *