Осми ден продължават протестите срещу властта. Трите министерски оставки не са достатъчни

За осма поредна вечер в столицата и други големи градове в страната ще се проведат протести с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

„Бойко Борисов поиска оставките на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, за да се опита да спаси престъпната си власт. Ние обаче няма да се задоволим с това. Искаме оставка на цялото правителство на Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Затова сме пак на площада в 17:00! Залезът им се вижда!“
Това гласи текстът към организирания за осми пореден ден протест с искане за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Сборният пункт на демонстрацията отново е площадът пред сградата на на Президентството.

Един от организаторите на акцията – проф. Велислав Минеков заяви по-рано днес, че трите министерски оставки „са подхвърляне на огризки, сякаш ние сме улични кучета“. „Няма да стане. Абсурдно е. Днес протестът ще е ужасяващ“, категоричен е той.

Според него днес ще бъде направен последният опит „това неприятно правителство, известно със своите кражби и корупция да бъде пометено“.

„Крайно време беше. Вече осми ден протестираме. Протестира цялата страна. Не остана населено място, където да не посочат кой е виновен за нашата нищета“, каза още Минеков и добави, че с упорството си да държат властта управляващите „с всяка дума, с всеки жест увеличават омразата към себе си“.

Минеков е на мнение, че има голяма разлика между протестите сега и тези от 2013 година.

Сутринта лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата.

По думите му кадрови промени в кабинета ще се обсъждат след отхвърляне на вота на недоверие в парламента. В сряда премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри – на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов. И тримата заявиха готовност днес да се разделят с постовете си в кабинета.

Премиерът заяви, че министрите, които се очаква да отстрани, са свършили много работа, но имената им се привързват с ДПС и депутата Делян Пеевски с любезното съдействие на „градската десница“.

Главният прокурор Иван Гешев също беше категоричен, че няма да подаде оставка, тъй като си върши добре работата.

Сборният пункт отново е площадът пред сградата на Президентството. Преди час на същото място започна организираният от „БОЕЦ“ протест.

Източник: Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *