Преди гласуването на вота министри са готови за ремонт на кабинета

Преди началото на дебата в парламента по вота на недоверие, членове на правителството заявиха, че са готови да подадат оставки, ако премиерът им ги поиска. Според тях ремонт на кабинета може да има, след като вотът бъде отхвърлен.

„Отвън хората ги разбираме, те имат и своите претенции, които трябва да се чуят, да им се обърне внимание. Но трябва да видим с кого да говорим. Ще изчакаме решението на Коалиционния съвет. Ние сме заявили ясни позиции, че сме готови да подадем своите оставки”, заяви Емил Караниколов, министър на икономиката  в оставка.

„Винаги очаквам да съм част от всеки ремонт. По този повод казвам, че оставката ми е винаги на лице”, заяви правосъдният министър Данаил Кирилов.

„Нали скоро ме питахте кога ще забия ножа в гърба на премиера. И аз ви казах, че ако трябва да ме броите, бройте ме от отбора на премиера. По средата на мача фланелка не се хвърля. Това, което ми е възложено, си го правя. Давам всичко от себе си. Разбира се, че по-добре ще ми е да съм на всяко друго място, вместо на министерското. Както виждате, никой не се натиска”, заяви Емил Димитров, министър на околната среда и водите.

„Това не е детска игра и няма причини да се оттеглям 10 дни след интеграцията ни в банковия съюз и след приближаването към еврото. Ако смятате, че фискалните показатели в последните години са провал в политиката, тогава трябва да има претенции към мен. Аз не намирам такива основания”, заяви финансовият министър Владислав Горанов.

Източник: НОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *