Какви са амбициите на новите министри?

През следващата седмица ще бъдат представени нови икономически и социални мерки. Какви са задачите пред новите попълнения в кабинета?

След рокадата в Министерски съвет пред медиите застана единствено Кирил Ананиев, който само сменя ведомството. След почти 3 г. прекъсване той отново е начело на финансите.

„Връщам се в къщата, от която започна моят трудов стаж”, заяви Ананиев. И допълни, че оставя здравното министерство в добри ръце. А заради коронавируса работата със сметката за догодина щяла да е сложна.

„Приходите са доста по-малко от това, което бяха предвидени като първоначален план. Освен това ни предстои работата по проектобюджета за 2021 г. Там също приходите няма да бъдат в този размер, в който ги бяхме разработили в 3-годишната бюджетна прогноза”, обясни Ананиев.

За Мариана Николова, която заменя Николина Ангелкова начело на туризма, гаранции даде лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„В криза е в момента туристическият бранш, секторът трябва да бъде подпомогнат и насърчен. И в тази връзка вероятно ще действа и новата министърка на туризма”, заяви Симеонов.

Засега нови рокади в кабинета не се очакват.

„Имаме премиер, това е преценил, това е предложил, това е прието от Народното събрание. Надявам се да е по-стабилен. Преди беше стабилен, сега е много по-стабилен”, коментира Емил Димитров, министър на околната среда и водите.

„На този етап мисля, че не са необходими, даже малко прекалихме с промените”, заяви Симеонов.

Искането за оставка също не е на дневен ред.

„Призивът за предсрочни избори задава въпросът и пред обществото трябва да бъдем честни – кой? ДПС и БСП? Не са ли същите тези хора, които сега протестират с основание, хората, които преди няколко години протестираха срещу БСП и ДПС”, каза Каракачанов.

Вместо нови оставки още следващата седмица ще бъдат представени нови икономически и социални мерки.

„Мерките, които ще бъдат предложени следващата седмица, всъщност ще отговорят и на част от очакванията на хората. Още от вчера започнаха разчетите, а в събота и неделя предстои да бъдат обсъдени с експерти от всички ведомства”, заяви социалният министър Деница Сачева.

Източник: НОВА

 

1 Отговор

  1. Адифе Шемсова-Пинчева каза:

    Предлагам шемси за министър на паспортните служби, а пинчето- министър на щастието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *