Изпълнителите на „Йовков“ отличени на 21-вото издание на Националния фолклорен фестивал в Неделино

В град Неделино си дадоха среща автентичния неделински двуглас, автентичния пирински двуглас и автентичния фолклор от Беломорска Тракия в лицето на ДФВГ към СУ „Йордан Йовков“, с художествен ръководител Гинка Матева.

Йовковци се отличиха със своите прекрасни изпълнения, съчетали талант, красота и емоция и завладяха сърцата на журито с председател акад. Милчо Василев и многохилядната публика на 21-вото издание на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен в Неделино. Сред стотиците изпълнители от различни краища на България и чужбина, певците на „Йовков“ бяха отличени със Специална награда и плакет.


Те изпълниха песните: „Слънцето трепти да зайда“ от Беломорска Тракия и „Снощи е Добра късно седела“ от Пиринско, под съпровода на гъдуларя Веселин Дойчев. Представянето на СУ „Йордан Йовков“-Кърджали завърши с акапелно изпълнение на автентичен пирински двуглас от учител и ученик – госпожа Гинка Матева и Даная Илиева.

Ръководството на училището поздравява сърцатите и талантливи ученици от Детската фолклорна вокална група и всеотдайната им ръководителка госпожа Гинка Матева, като им пожелава да бъдат здрави, търсещи и дръзновени!

Клуб „Журналист“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *