„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД с първа награда в конкурса „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа за 2022 г.“

На 23 февруари в Конферентен център „Тракия“ се проведе конкурсът „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа 2022“, организиран от Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“.

За тринадесета поредна година, превърнал се вече в традиция, конкурсът за добри БЗР практики в България показа кои са най-ангажираните компании в страната, които обръщат огромно внимание на безопасните и здравословни условия на труд.

С приветствено слово г-н Лазар Лазаров, служебен заместник министър-председател по социалните политики и министър на труда и социалната политика, поздрави всички работодатели, които с действията си са показали, че няма по-ценен капитал от техните служители. Той сподели, че грижата за хората и създаването на безопасни условия на труд трябва да бъде приоритет на всички фирми.

Според регламента на конкурса предприятията бяха разделени в три категории – малки с до 50 заети лица, средни – от 50 до 250 заети лица и големи с над 250 заети лица. Големите предприятия бяха в три подгрупи в зависимост от вида на икономическата дейност, която извършват.

В категорията големи предприятия с над 250 заети лица, първа група, с икономическа дейност строителство, производство на основни метали, добив на въглища, на метални руди и на неметални материали и суровини, производство на химични продукти, сухопътен транспорт, производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива, растениевъдство и животновъдство, горско стопанство, въздушен транспорт, воден транспорт и производство на изделия от други неметални минерални суровини, бяха номинирани три компании.

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД заслужено беше удостоена с Първо място в конкурса „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа“ за 2022.

Наградата бе връчена на инж. Александър Цанов, мениджър „Безопасност и здраве при работа“ на дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в България, от г-н Лазар Лазаров, служебен заместник министър-председател по социалните политики и министър на труда и социалната политика.

От името на „Дънди Прешъс Металс“ искам да изкажа нашите благодарности за възможността, която ни дадохте да участваме в този конкурс. Това голямо признание е благодарение на дългогодишния труд на всички наши колеги и партньори. Безопасността е процес, който не спира. Различното при нас е, че ние гоним нулата – нула наранявания и нула инциденти.“, каза Александър Цанов, който с гордост взе наградата – плакет и грамота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *