Славейковци отново блеснаха с церемонията „Даскеер“ 

Отново бляскава и трогателна церемония за връчване на наградите „Даскеер“ 2023 организираха гимназистите от Ученическия парламент при СУ „П. Р. Славейков“ за своите учители. Всъщност събитието бе чакано от цялата общественост на Кърджали. Билетите за представлението свършиха по-рано от всяка друга година, буквално за два часа, в самото училище за шампиони.
И тази година Даскеер-ът започна с химна на Р България, който изправи препълнената зала на Театрално-музикалния център на крака. Въвеждащият скеч зададе темата тази година, а именно „УПКО ТВ“. Целият сценарий бе базиран на телевизионна програма в различни направления – новини, телевизионен театър, телевизионно вариете и музикална пауза. Не липсваха и тематични предавания от рода на „Ергенката“ и „Спор съдебен“.
Водещи на церемонията бяха Рая Карамилева – новият заместник-председател на УП и Мария Муканова – отговорник за връзки с обществеността и изявен спортист.
В крайна сметка и както при всички предишни издания след всяко изпълнение младежите награждават учител в определена категория. За най-добър учител по български език и литература наградата „Даскеер“ е за Красимира Стоянова, по чужди езици – за Христина Янева, а по математика и информатика – за Златомира Джисова. За най-добър учител по история, география и философски цикъл в анкетите на славейковци е посочена най-много пъти географичката Милка Белева, а при биология, химия и физика – химичката Янислава Парнарова. За топ учител по физкултура бе обявен Антон Димитров, а по изкуства – Недим Мустафа. Тази година в категория „Топ начален учител“ „Даскеер“ получиха не една, а три учителки с равен брой гласове – Мария Димитрова, Бонка Стамболиева и Семра Ахмед. От призовете в специалните категории за най-креативен учител бе награден Димитър Димов, за най-забавен – Месут Али, а за най-стилен – Красимира Костова. Учител с най-чаровна усмивка е българичката Миглена Крумова, а най-деен – педагогическия съветник Катерина Дикмева. В категория „Учител за пример“ наградата спечели за пореден път историчката Галина Стефанова.
Директорът Милко Багдасаров получи „Даскеер“ за най-любим директор, а самият той в началото на вечерта изненада всички присъстващи, както и самите организатори с изпълнение на любима българска шлагерна песен заедно с първокласничката Елия. Изпълнението ще остане незабравимо в история на „Даскеер“-ите и буди интерес какво ще следва догодина.
Дванадесетокласничката Мария-Магдалена Делчева, известна със своите певчески изяви и други артистични проекти, отпразнува на сцената своя рожден ден с авторска песен и много изненади.
Към края на церемонията досегашният председател на Ученическия парламент Деница Георгиева връчи символа на властта – медальона-бухалче – на новия председател Виктория Михайлова от 10в клас. Двете заедно обявиха и последната награда за вечерта.
Преди пет години за първи път бе връчен „Златен Даскеер“, който тази година бе получен от заместник-директора Нешка Шопова. Тя импровизирано помоли всички участници да излязат на сцената и за минута-две да създадат човешка скулптура, която да покаже какво е за тях Даскеер, какво е за тях „Славейков“. За секунди телата им формираха едно голямо сърце.
Финалната песен „Заедно“ повиши още повече чувството за споделеност, съпричастност и приемственост между младежите на сцената. Новият председател обяви, че приходите от Даскеер-а в размер на 3800 лева ще бъдат разделени между двете храбри момичета – Габи и Дамла и още утре ще бъдат преведени по сметките за тяхното лечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *