Сибел Кяшиф присъства на благотворителен концерт Децата на България помагат на децата на Турция Фондация "Хюсние Кяшиф" стана диамантен спонсор в кампанията в подкрепа на пострадалите при земетресенията

Валентина ИВАНОВА

Сибел Кяшиф и семейството й присъстваха на благотворителния концерт „Децата на България помагат на децата на Турция“, който се проведе в Централния военен клуб в София на 21 май. Тя е поканена като председател на Фондация „Хюсние Кяшиф“, диамантен спонсор в кампанията за подкрепа на пострадалите при земетресенията в южната ни съседка.

Проявата се реализира от Българо-турския дамски бизнес клуб, съвместно с Министерството на отбраната и посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок, с подкрепата на Столичната община.

В благотворителния концерт участваха известните изпълнители Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Стефан Илчев, Есил Дюран, „Палавите Ноти“ и други.

Озан, един от внуците на Хюсние Кяшиф, пред постера на концерта

Със събраните средства от около 1,3 милиона турски лири ще бъде изграден и напълно оборудван дневен център за децата от град Хатай, където те ще могат да се чувстват на безопасно място, да учат, да играят и да се радват на детството си.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *