12-годишната Виктория Карамфилова завладя публиката с „Росни ми, росни, росице“ Празничен концерт събра ардинци за Курбан Байрам

Гюнер ШЮКРИ

С празничен концерт бе отбелязан свещения празник на мюсюлманите Курбан Байрам в Ардино. Културното събитие събра в центъра на града десетки жители и гости. Сред присъстващите бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на Общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов и зам.-кметът на общината Неджми Мюмюнходжов.

Концертната програма започна с изпълнения на групата за турски фолклор при читалище „Родопска искра 1921“ с ръководител Пенка Нешева.

С много аплодисменти бяха посрещнати и малките самодейци от групата за турски танци „Родоп есинтилери“ (Родопски полъх) към Сдружението за турска култура, изкуство и взаимодействие в Момчилград с художествен ръководител Нурай Юсуф.

12-годишната Виктория Карамфилова завладя публиката с великолепните си изпълнения на българските народни песни „Стига ми се момнеле навдигай“ и „Росни ми, росни, росице“.

В програмата участие взеха още мъжката битова група от село Жълтуша с ръководител Стефан Терзиев.

От свои име и от името на Общинското ръководство кметът инж. Изет Шабан поздрави присъстващите: Тук в Ардино всички празници честваме заедно мюсюлмани и християни. Курбан Байрам е един от най-хубавите мюсюлмански празници. Пожелавам крепко здраве, семейно щастие и благополучие на всички вас и вашите семейства“, заяви инж. Изет Шабан. Той поздрави настоятелството на НЧ „Родопска искра“ за организирането на концертната програма.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *