Кърджалийци пяха и танцуваха с БТР (ВИДЕО) Публиката прие възторжено уникалния концерт „Мюзикъл и рок“

Валентина ИВАНОВА

БТР, любимата рок група на поколения българи, гостува в четвъртък в Кърджали с уникален концерт, наречен „Мюзикъл и Рок”. Четиримата Атанас Пенев, Славчо Николов, Иван Калфов и Илиян Диков излязоха на сцената заедно с оркестъра на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново с диригент Георги Патриков.

Публиката прие с овации първата част от спектакъла, където видя в нова светлина своите любимци от БТР, които изпълниха блестящо откъси от световно известни произведения на Ленард Бърнстейн, Ендрю Лойд Уебър и Джорджо Мородер. Фронтменът Атанас Пенев показа богатството на гласа си в дуети от «Фантомът в операта и „Исус Христос суперзвезда“ с оперните прими Теодора Петрова, Миряна Калушкова и Гергана Стоянова.

В истински екстаз изпаднаха кърджалийци, когато започна втората част на концерта с хитовете на групата, обичани и слушани години наред. Цялата зала пя с пълно гърло „Цвете от луната“ и „Няма връщане назад“.

Мнозина танцуваха, аплодираха и скандираха, осветяваха залата с телефоните си и по всякакъв начин показваха удоволствие и възхищение.

След няколко биса, Атанас Пенев обеща групата отново да гостува в Кърджали наесен.

Гостуването на БТР в театъра е част от националното им турне. Показаният концерт „Мюзикъл и рок“ им е дал идея за начина, по който да отбележат предстоящия юбилей на групата. „30 години БТР“ ще звучи в зала 1 на НДК в София на 13 октомври 2023 година. На сцената отново ще присъстват симфониците от Велико Търново.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *