Кърджалийци пяха с пълен глас култовата песен Воларе (ВИДЕО) Трио италиански сопрани предложиха пътешествие в света на музиката

  • Концертът в Дома на културата показа, че в града има глад за класическа музика

Валентина ИВАНОВА

Трите чаровни италиански сопрани бяха посрещнати от публиката в Кърджали с бурни аплодисменти още преди да запеят. Зрителите в Дома на културата в четвъртък вечер ги приеха радушно заради ведрото им излъчване и забавния начин, по който ги представи диригентът на Врачанска филхармония маестро Христо Павлов.

Още от първите минути стана ясно, че кърджалийските меломани са очаквали с нетърпение обявения концерт IL Mondo /Светът/.

Триото и симфониците предложиха богата програма от класически оперни арии, познати италиански мелодии, хитове от Бродуей и избрани произведения от световната музикална сцена, които не оставиха равнодушен нито един човек в залата.

Врачанската филхармония се представи безупречно и показа, че и в един малък град има музикални формации на световно ниво. Маестро Христо Павлов внесе добро насторение с тънкото си чувство за хумор, което приложи при анонсиранет на всяко следващо изпълнение.

В залата пригласяха на певиците в популярните откъси от мюзикълите «Магьосникът от Оз» и «Оклахома», ариите от „Тоска“ на великия Пучини. Мнозина пяха с пълен глас култовата песен „Воларе“ на Доменико Модуньо.

Като естествен финал на прекрасния спектакъл дойде песента „Imagine“ на Джон Ленън, с която маестро Христо Павлов призова всички да бъдем по-добри, за да направим по-добър и света. Пеейки с триото, зрителите осъзнаха за сетен път актуалността на песента, писана преди повече от 50 години.

Кърджалийци се насладиха на чудесния концерт, без дори да знаят много за изпълнителките. А те никак не са случайни. Елена Роси е един от специалните гости на турнето на Андреа Бочели в САЩ, Азия и Близкия изток.

Марика Фанкино специализира при международни известни артисти, включително сопраното Даниела Деси. Сътрудничи си с фондация «Лучано Павароти». Носителка е на редица награди, като приза на комитета „Енрико Карузо 2021“.

Виола София Нисио печели престижни световни конкурси за оперно пеене. Миналата година получава втора награда в Пиенца и втора награда на конкурса „Магда Оливеро“ в Милано.

Концертът на италианското трио показа, че в Кърджали има глад за класическа музика и вокално изпълнителско изкуство. Публиката го демонстрира с бурни овации и дълги аплодисменти. Директорката Мариана Ликова поднесе кошници с цветя от Дома на културата и от кмета на общината инж. Хасан Азис.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *