Кърджалийският фолклорен танцов състав ”Тракийска младост” покори публиката на Влодава, Полша

Нов живот

ФТС „Тракийска младост” с главен художествен ръководител Георги Бояджиев към Народно читалище ”Родопски фар 1938” с председател Иван Узунов успешно се завърна от гр. Влодава, Полша.

Съставът участва в XXVIII Международен фестивал „Полско лято с фолклор” 2023, Влодава , който се проведе в периода  от 09.07.2023 – 16.07.2023 г.

В него взеха участие фолклорни групи от Македония, Украйна, България, Грузия, Полша, Турция, Мексико, Испания, Индонезия и много други.

Фолклорен танцов състав „Тракийска младост”  представи България и град Кърджали като впечатли и вдигна на крака публиката.

Съставът представи 60- минутна програма с гост участник Гинка Матева – като солов изпълнител, под съпровод на гъдуларя Веселин Дойчев, акордеонистът Тодор Раев и младият гайдар Йоан Петров.

XXVIII Международен фестивал „Полско лято с фолклор” 2023,Влодава се предаваше на живо по TVP 3 LUBLIN, разказва за участието им пред  Нов живот  Иван Узунов, председател на читалището.

Ръководителят  Георги Бояджиев даде интервю като разказа  за носиите на танцьорите и фолклорните области на България, които представи в 60- минутната програма.

Жителите на град Влодава и Люблянско воеводство / област/ се насладиха на дефилирането на всички групи от XXVIII Международен фестивал „Полско лято с фолклор” 2023, включително и на ФТС”Тракийска младост”, като всеки показваше част от своята програма.

Заключителната част на фестивала се проведе в гр. Ханск , който отново ФТС „Тракийска младост”  вдигна на крака публиката. 

Председателят на НЧ”Родопски фар 1938”   Иван Узунов изказва своята благодарност към  Община Кърджали  за подкрепата да се осъществи участието на състава в XXVIII Международен фестивал „Полско лято с фолклор” 2023, Влодава. 

 

 

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

2 Отговори

  1. И. М. каза:

    Браво! Чудесни сте!

  2. Анонимен каза:

    Браво Жорка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *